2015. augusztus 6., csütörtök

Vaníliás szuflé epres tejszínhabbal

Hozzávalók: 2 ek vaj, 2 ek liszt, 240 ml tej, 2 ek cukor, 4 tojás, 1/2 tk vaníliakivonat, 1 csipet só  

Elkészítés: 
Kenjük ki a szufléformákat vajjal és szórjuk meg kristálycukorral. A maradék cukrot rázzuk ki a formákból. Mérsékelt tűzön olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a lisztet, és 1 percig fakanállal kavargassuk. Melegítsük meg a tejet és öntsük a lisztes keverékhez. Folyamatosan kavargatva forraljuk fel. Lágy krémet kell kapnunk. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a sót, a vaníliakivonatot, és jól keverjük össze. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A tojások sárgáját egyenként keverjük a fehér krémhez. Tegyük félre, hogy lehűljön. A tojások fehérjéből kézi habverővel verjünk kemény habot, részletekben adagolva hozzá a cukrot. A felvert hab 1/3 részét keverjük a krémhez, hogy lágy homogén masszát kapjunk. Ezután keverjük óvatosan hozzá a maradék habot. A kész krémet háromnegyedig töltsük a formákba.
Előmelegített sütőben 190ºC fokon süssük a szuflét 12-15 percig. 
Fagylalttal, tejszínhabbal esetleg különböző gyümölcsszószokkal tálalhatjuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése