2015. június 28., vasárnap

Kardinális szelet


  • A tésztához (2 rúdhoz):
  • 55 dkg tojásfehérje
  • 35 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg porcukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál citromlé
  • A krémhez:
  •   1 tasak tejszínhab
  • ízlés szerint: szeder, málna, áfonya

Elkészítés:

A tojásfehérjéket elkezdjük verni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, sót, citromlevet, és kemény habbá verjük. Az egész tojásokat, tojássárgákat, vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzákeverjük a lisztet is.

2 nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, 25×40 cm-es két csíkot vágunk. Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot, és 3 csíkot halmozunk kb. 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának. A sárga masszával is betöltjük.

A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál, hogy össze ne folyjon a két tészta. 170 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor már szilárd a teteje, alufóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen. A másik tepsinél is így járunk el.

Megvárjuk, míg a megsült tészta kihűl, és a zsírpapírt lefejtetjük róla.
Majd a felvert tejszínhabot rákenjük, ezután megszórjuk a gyümölcsökkel és rátesszük a tészta másik felét is (tetejét)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése