A tésztához
40 dkg liszt
10 ek porcukor
10 ek olaj
100 ml paradicsomlé
7.5 g szalalkáli
A krémhez
5 evőkanál finomliszt
5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citromból
nyert reszelt citromhéj
30 dkg lekvár
elkészítés
A tészta
hozzávalóit jól összegyúrjuk.
Négy vékony
lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk! Először nagy lángon, aztán
pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül.
Négy dl
tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel.
Miután
felforrt, beleöntjük a liszt-tej keverékét, és sűrűre főzzük.
A puha
margarint habosra keverjük a cukorral, és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a
krém kihűlt, hozzákeverjük a habos margarint is.
Összeállitás:
egy lap, rá a krém. Még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk!). Még egy lap, rá a
krém másik fele. És végül bezárjuk az utolsó lappal.
Hűtőben pihentetjük
minimum 24 órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése