2015. április 4., szombat

Paradicsomos sütemény


A tésztához
40 dkg liszt
10 ek porcukor
10 ek olaj
100 ml paradicsomlé
7.5 g szalalkáli
A krémhez
5 evőkanál finomliszt
5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citromból nyert reszelt citromhéj
30 dkg lekvár

elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.
Négy vékony lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk! Először nagy lángon, aztán pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül.
Négy dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel.
Miután felforrt, beleöntjük a liszt-tej keverékét, és sűrűre főzzük.
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a habos margarint is.
Összeállitás: egy lap, rá a krém. Még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk!). Még egy lap, rá a krém másik fele. És végül bezárjuk az utolsó lappal.
Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése