2015. március 23., hétfő

Márványos brownie



Hozzávalók / 4 adag

A brownie-hoz

115 g étcsokoládé, 115 g vaj, 100 g cukor, 2 db tojás, 5 dkg finomliszt, 1 csipet só

A krémsajtos réteghez

1 db tojás, 1 kávéskanál vanilía kivonat, 5 dkg cukor, 225 g mascarpone

Elkészítés

Egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk a lábasra egy fémtálat, tegyük bele a darabokra tört csokoládét, felkockázott vajat és olvasszuk össze őket. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt, egy kicsi tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük össze a krémsajtot, cukrot, tojást és a vaníliakivonatot. A kihűlt vajas csokoládéhoz keverjük hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Végül óvatosan keverjük hozzá a lisztet és a csipet sót. Töltsük a tepsibe a csokis tészta kétharmad részét, öntsük rá a mascarponés keveréket, majd kanalazzuk a tetejére a maradék csokis tésztát. Egy hurkapálcával keverjük márványosra a felső réteget. A csokis tészta sűrűbb, mint a krémsajtos, arra kell figyelni, hogy jól elkeveredjen a két tészta egymással, de csak a felső rétegben. Ettől lesz majd tölteléke is a süteménynek. Légkeveréssel sütjük. Akkor jó, ha már nem mozog a sütemény teteje, de még nem sült át egészen. Kihűtjük, kis kockára vágjuk.


Jó sütést!☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése