2015. március 23., hétfő

Mandarinnal díszített keksztorta



Hozzávalók:

1 kg háztartási keksz, 25 dkg cukor, 4 dl víz, 33 dkg vaj vagy margarin, 3 evőkanál kakaó, 20 dkg tejcsokoládé, 3-4 evőkanál tejszín, 4 darab mandarin.


Elkészítése:

 A cukrot és 5 dkg csokoládét hozzáadunk a vízhez, majd összefőzzük. Beletesszük a vajat, és a kakaóport, felolvasztjuk benne.  A kekszet kisebb darabokra törjük és belekeverjük a masszába, majd megvárjuk, amíg megszívja magát. Ezután a kikent tortaformába egyengetjük, és behűtjük. Amikor megdermedt, 10 dkg csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, rákenjük a torta tetejére. A maradék csokoládét felolvasztjuk, belemártogatjuk a mandarinszeleteket és egy tányéron dermedni hagyjuk. Amikor a csokoládé megdermedt a gyümölcsön ráhelyezzük a tortára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése