- A tésztához (2 rúdhoz):
- 55 dkg tojásfehérje
- 35 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- 4 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 7 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 teáskanál citromlé
- A krémhez:
- 1 tasak tejszínhab
- ízlés szerint: szeder, málna, áfonya
Elkészítés:
A tojásfehérjéket elkezdjük verni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, sót, citromlevet, és kemény habbá verjük. Az egész tojásokat, tojássárgákat, vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzákeverjük a lisztet is.2 nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, 25×40 cm-es két csíkot vágunk. Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot, és 3 csíkot halmozunk kb. 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának. A sárga masszával is betöltjük.
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál, hogy össze ne folyjon a két tészta. 170 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor már szilárd a teteje, alufóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen. A másik tepsinél is így járunk el.
Megvárjuk, míg a megsült tészta kihűl, és a zsírpapírt lefejtetjük róla.
Majd a felvert tejszínhabot rákenjük, ezután megszórjuk a gyümölcsökkel és rátesszük a tészta másik felét is (tetejét)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése