Hozzávalók: 2 ek vaj, 2 ek liszt, 240 ml tej, 2 ek cukor, 4 tojás, 1/2 tk vaníliakivonat, 1 csipet só
Elkészítés:
Kenjük
ki a szufléformákat vajjal és szórjuk meg kristálycukorral. A maradék
cukrot rázzuk ki a formákból. Mérsékelt tűzön olvasszuk meg a vajat,
keverjük hozzá a lisztet, és 1 percig fakanállal kavargassuk. Melegítsük
meg a tejet és öntsük a lisztes keverékhez. Folyamatosan kavargatva
forraljuk fel. Lágy krémet kell kapnunk. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá
a sót, a vaníliakivonatot, és jól keverjük össze. Válasszuk szét a
tojások sárgáját és fehérjét. A tojások sárgáját egyenként keverjük a
fehér krémhez. Tegyük félre, hogy lehűljön. A tojások fehérjéből kézi
habverővel verjünk kemény habot, részletekben adagolva hozzá a cukrot. A
felvert hab 1/3 részét keverjük a krémhez, hogy lágy homogén masszát
kapjunk. Ezután keverjük óvatosan hozzá a maradék habot. A kész krémet
háromnegyedig töltsük a formákba.Előmelegített sütőben 190ºC fokon süssük a szuflét 12-15 percig. Fagylalttal, tejszínhabbal esetleg különböző gyümölcsszószokkal tálalhatjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése